Wednesday, 20 March 2013

TOMORROW IS THE DAY ! ! !

DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PEMURAH LAGI MAHA PENYAYANG


" Bismillahirrahmanirrahim. Semoga Ezza Eliza Binti Norhandee , angka giliran BJ013A005 mendapat keputusan yang cemerlang dalam SPM 2012. Aamiin. :') "


Hari demi hari , detik demi detik , akhirnya tibalah hari yang dinanti-nantikan oleh semua pelajar lepasan SPM 2012 *ehem , pembetulan , hari yang paling mendebar-debarkan jiwa dan raga dan segala macam perasaan dalam diri* iaitu ESOK , hari untuk mengambil RESULT SPM 2012. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
V



Yeah result , bukan pergi ambil gaji ke apa ke. #EH , terlebih sudah. Andddddddddd yeah TOMORROW IS THE DAY and i was like :

 
*comel kan kucing ni* hehe

Okay , berbalik kepada asal. Ya , semasa jari-jemari ku ini begitu lancar sekali menekan button-button keyboard ini , saya memang tengah berdebar-debar yang amat bak gunung berapi yang ingin mengeluarkan lavanya.. <)------ ini semua poyo.. (dah tahu berdebar-debar + seram sejuk tu , takyah lah dok gatal nak online) :| mengata diri sendiri pulak dah. . . 

Walau apa pun keputusan yang kita dapat , kita terpaksa redha juga. Bukan terpaksa , tapi memang kena redha dengan apa yang kita dapat :') Tapi , saya cuma bimbang andai apa yang saya dapat tak seperti yang saya harapkan. Nanti saya kecewa yang amat sangat sangat sangat. InsyaAllah , mudah-mudahan saya dapatlah keputusan yang cemerlang. Aamiin :') Please pray for me and my other friends yang bakal ambil result SPM tomorrow. Thank you so much :)

Nanti kan , bila dapat keputusan mesti macam ni kot bila ada orang tanya dapat berapa ;


"Errrrrr , aku aku aku dapat..............."
Tak pun macam ni pun ada :
"Alaaaaa , malu la nak bagi tahu......"

Nanti , mula lah ada yang pujuk :


"Takpe , kau dah cuba yang terbaik"


Eh , rasa macam dah banyak mengarut pulak ni -___-" Maafkan saya ya.. Haish memandai je aku ni buat andaian macam-macam.. Oh ya , tiba-tiba rasa nak nangis pulak (alaaa mengada lah , belum dapat result lagi) Haish biarlah aku nak nangis ke , nak melalak ke , nak mengamuk ke. <)----- bermonolog sebentar. Mohon jangan marah. 
Walau apa pun , kita kena perbanyakkan berdoa dan tak salah untuk kita berdoa dan terus berdoa kerana Allah Maha Mendengar. Teruskan berdoa untuk yang terbaik buat diri kita. Moga apa yang kita hajati termakbul , insyaAllah. :')

Mesti ada juga mulut-mulut yang akan berkata-kata yang bukan yang boleh menjatuhkan semangat kita macam , "Alaaa , dulu sebelum exam kau main-main , jangan haraplah nak dapat straight A's" atau seangkatan dengannya  dan kita sudah tentu rasa macam ni kan ;

*geram sangattttttttttt*

Awak tak patut cakap macam tu , mana tahu dia sanggup berjaga tengah malam sampai ke pagi tak tidur semata-mata nak baca buku ke. Kita tak tahu. Tapi , Allah tahu :) Jadi , kepada sesiapa yang rasa kurang yakin diri , jangan bersedih , berdoa banyak-banyak dan kalau nak buat solat hajat pun boleh juga :') #NoteToSelf Esok , bila nak ambil result , mulalah dengan kaki kanan , sebelum tu kalau sesiapa yang pergi sendiri , minta restu mak dan ayah. Oh ya , disini saya sertakan doa-doa yang awak boleh baca untuk esok sebelum ambil result. Ini saya sekadar share saja dari seseorang :))

Doa sebelum ambil result :
  • 1. Al-Fatihah
  • 2. Ayat kursi
  • 3. Al-Ikhlas 7x
  • 4. Al-Alaq 3x
  • 5. An-Nas 3x


Kemudian berdoalah dengan nama ALLAh dengan rendah diri dan mintalah kejayaan sebagai muslim . selepas tu masa nak pergi sekolah , mulakan dengan kaki kanan . INSYAALLAH kejayaan milik kita semua dengan keizinan Allah SWT. Aamiin!! ~


[ Maaf andai ada terkasar bahasa , tersalah kata atau apa-apa saja lah , harap dimaafkan ]

Sekian , pelajar lepasan SPM 2012


-WASSALAM-






2 comments:

  1. gd luck sayang.

    http://realitylifeofhuman.blogspot.com/2013/03/spm.html

    ReplyDelete