Friday, 26 April 2013

Form 6 ATAU Matrikulasi ?

Sebenarnya tak tahu nak buat tajuk apa, maka terhasillah tajuk ini. Confirm ramai yang dah check and dah tahu kan result masing-masing. *ceh, macam nak ambil result exam plak dah xD Kalau ada yang belum check tu, check lah ya. "Tak dapat form 6 , dapat matrik" <)---- Fakta atau Auta ? Saya rasa memang fakta. Tapi, kalau dua2 tak dapat, tak tahu lah nak kata apa. :/  pssst psst , anda pengguna Blackberry ? Click sini cepat ! Ada bonus untuk anda. And klik sini cepat untuk pengguna Maxis, ada free tweet 24 jam.

Masa semua pelajar lepasan SPM 2012 sibuk check untuk tawaran tingkatan 6, saya ni pun tak terkecuali jugak. Mula-mula memang berdebar gak lah nak tengok dapat ke tak. Kalau dapat, terima jelah. Kalau tak, tak jelah. So, bila isi je no. IC, and jawapannya adalah seperti di bawah :


Agak pelik lah jugak, kenapa tak dapat. Then, bila mak bagi tahu ayah yang Ezza (eh, Ezza plak dah, tukar plak ya, asyik 'saya' je, ni guna nama lah plak :DD)  tak dapat, terus ayah agak terkejut la jugak and then tanya kenapa tak dapat, and Ezza sendiri pun tak tahu nak jawab apa. haha Dah takde rezeki kan. Nak buat macam mana.

So, keesokan harinya nak check untuk matrik. Pagi tak boleh bukak. Tengah hari pun ak boleh gak. Dia punya loading tu bukan main lama lagi mengalahkan siput je. Dalam pukul 2, 3 petang tu try lah lagi, pun sama jugak. Haish. Tiba-tiba, maaf terpaksa ditundakan la. Last2 layan lah Running Man. Hehe. Tak puas hati jugak online FB, then pergi page SPM, ada orang bagi link. Apa lagi, Ezza pun click and isi no. ic and jawapannya :

Amboi, jauh bebenor, kat PERAK tu. Rasanya takde pun mohon kat perak. Ermm entahlah, tak ingat lah mohon kat mana, rasa kat selangor, johor and melaka je. Lupakan jelah. Ada sesape dapat tempat sama tak? Yeah, kita geng! *tetiba* Alaaa, ni acah-acah je. Padahal semua tengah tunggu result UPU kan kan kan. Macam Ezza ni jugak. Tapi, tulah, lambat sangat plak. Doakan semoga Ezza dapat lah UPU tu, kalau boleh nak dapat UiTM. hehe >_< Aamiin. InsyaAllah kalau ada rezeki, dapatlah ya. Harap, dapat course yang dimintaklah. :D

Sekian sahaja cerita dari Cik Ezza yang ntah pape macam2 dingarutkan.

-WASSALAM-








2 comments: